Aan het woord

" Hele fijne training en uitleg over wat angst voor presenteren met je doet maar vooral hoe je daar mee om kan gaan. Geweldig".

Nicoline Hermans, Sr. Associate at Avery Dennison over corporate training over Spreekangst/Zichtbaarheid. 

Samenwerken met Henriette? Doen! Doordat ze een veilige, prettige omgeving creëert, voelde ik me op meteen op mijn gemak bij haar. Ook toen we nog geen contact hadden, maar elkaar al wel kenden, kreeg ik zo af en toe een reminder van haar. Of een kaartje met de tekst "you have a voice, speak up", of een belangstellende mail of een whatsapp bericht. Gewoon maar even om te horen, hoe het met me ging.

Want dat typeert Henriette. Ze is warm en bemoedigend. De tips die ze me meegaf; kledingkeuze; mindmap maken; woorden onderstrepen in de tekst; gebruik van mijn handen. Allemaal zo waardevol. Juist de kleine toevoegingen en handreikingen, gegeven vanuit haar hart en vertrouwen in mij, maakt een samenwerking met Henriette zo prettig. Dank je wel.

Lilian Oostveen, ceremonie- en uitvaartspreker


Het was verademend (letterlijk en figuurlijk) om met Henriette te kunnen werken aan mijn manier van presenteren en communiceren. Tijdens de sessies heb ik inzichten gekregen om een presentatie en gesprek goed voor te bereiden en te kunnen uitvoeren. Door mijzelf terug te zien en te horen kreeg ik inzicht hoe mijn boodschap overkomt bij de ontvanger. Al met al erg leerzaam op een prettige en ontspannen manier in een fijne ambiance.

Remko Drost, Teamleider Projectmanagement en ondersteuning, Waterschap Rivierenland


Henriëtte heeft mij het laatste stukje zelfvertrouwen gegeven dat ik een goede presentatie kan geven waarbij ik mijn gevoel laat zien, verbinding heb met het publiek en me ontspannen en goed voel. Een goede voorbereiding hierbij is meer dan het halve werk: bepalen van je kernboodschap, uitschrijven wat je wil vertellen, het inspreken van je teksten en het terugluisteren zorgt voor een beter resultaat. Je hebt me met je ruime ervaring, goede kritische en opbouwende feedback, humor en op een prachtige locatie beter gemaakt. Dankjewel! 

Gerjo Schepers, Sociaal Ondernemer bij Libra Vitae


Henriette heeft me op een plezierige wijze bewust gemaakt van een aantal belangrijke verbetermogelijkheden voor mijn presentaties en colleges. De oefeningen werken goed.

Video-opnames hebben daarbij erg geholpen. Dat merk ik nu in mijn dagelijkse werk.

Omdat het natuurlijk altijd beter kan heb ik me al voorgenomen over ca. 4 maanden voor een herhaal sessie te gaan. Een goede investering. Pim Volkert, Coördinator terminologie bij NICTIZ


'Heb vertrouwen Kirsten, je kunt het'. Woorden die Henriette vaak tegen mij zei in haar begeleiding naar de TEDtalk die ik op 22 maart gaf tijdens TedxApeldoorn. De juiste woorden, want het vertrouwen in mijzelf, mijn verhaal, mijn boodschap (want wie ben ik nou eigenlijk om dat te willen delen) had ik hard nodig, om vol zelfvertrouwen op het podium te kunnen staan.

Een van de belangrijkste inzichten die ik dankzij Henriette heb opgedaan, is dat een kernboodschap noodzakelijk is. De kapstok van de structuur en opbouw van mijn talk. Dit maakt het schrijven van speeches vele malen makkelijker en krachtiger. Mijn drive dit verhaal te vertellen is heel persoonlijk. Maar om het dan ook nog eens heel persoonlijk aan een publiek van 150 man te vertellen is nog een hele kunst. Henriette heeft me begeleid bij het voelen tijdens het spreken. Hierdoor voelde het spreken natuurlijker, werden zenuwen beheersbaar en was ik in staat mijn boodschap krachtiger over te brengen. Het wordt voor mij makkelijker om lezingen en speeches voor te bereiden en uit te voeren. Door de inzichten die ik heb opgedaan en het vertrouwen wat ik in mijzelf heb gekregen. Dankjewel Henriette voor de mooie reis die we samen afgelegd hebben! 

Kirsten Regtop, kirstenregtop.com Speaker TEDx Apeldoorn


Ik werd door Henriette begeleid tijdens Tedx. Ze is inspirerend en kritisch. Haar kritische noten hadden veel toegevoegde waarde. Ik ben er beter door gaan spreken. Ik ben nu nog beter in staat om de boodschap aan te passen op het publiek. Ik kan Henriette van harte aanbevelen.

Arjan Burger, Big Data Evangelist | Keynote Speaker | Academy in Big Data, IT en internet


In een tweetal sessies, gekenmerkt door een rustige en ongedwongen sfeer, heeft Henriette mij geholpen met het verbeteren van mijn presentatievaardigheden. Met behulp van een aantal, op het oog, eenvoudige tactieken leerde Henriette mij om op een gestructureerde wijze mijzelf aan potentiële klanten te presenteren.

Martijn Spekkink, Test Engineer


Spreken vanuit jezelf, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je voor een groep presenteert. Samen met Henriëtte ging ik hier mee aan de slag. Werken aan je houding, je stemgebruik, wat een verschil maakt dat! Dat niet alleen, je verhaal moet jouw verhaal zijn.

Zeer leerzaam waren de sessies met Henriëtte, die een waardevolle bijdrage hebben geleverd in mijn ontwikkeling om beter te presenteren.

Iris Baarveld, Teamleider Bedrijfsbureau at Waterschap Rivierenland


Ik heb in een uitermate prettige samenwerking met je gewerkt aan de voorbereiding van een belangrijke presentatie. Je doet dit op een heel prettige wijze, waarin dingen soms best pittig waren. Toch heb je me in een paar sessies vele oude gewoontes 'afgeleerd'.

Niet alleen de voorbereidingen kunnen nu effectiever, ook de afhankelijkheid van slides en met name lange teksten is nu tot een minimum gereduceerd. Hierdoor was ik ondanks de tijdsdruk in staat een betere presentatie te geven dan ooit en kon met een enorm stuk minder twijfel mijn verhaal vertellen. De grootste eye-opener was dat het, voor iemand die al ruime presentatie-ervaring heeft, helemaal niet verkeerd is om eens gewoon helemaal terug te gaan naar de basis en veel meer vanuit het kerndoel van wat een presentatie nou echt is te denken en te werken. De manier waarop jij dit helder maakt, gaf mij de gelegenheid om me 100% daarop te focussen en al het andere in mijn hoofd even compleet los te laten.

Marcel Visscher, IT Consultant at TGS/Promez (Brand Quadergy Group)


Eerder dit jaar heb ik een aantal intensieve trainingsessies met Henriette gedaan. In korte tijd heeft ze me met haar zo kenmerkende no-nonsense werkwijze precies op de goede plek weten te zetten en mij gewezen op juist die punten die heel bruikbaar en vooral van belang zijn bij het geven van een presentatie of het voeren van een debat. Het was de investering in zowel tijd als geld, dubbel en dwars waard. 

Katrien Varenhorst,  Bestuurder en eigenaar RobuustPR  en Communicatie


Wanneer je op korte termijn jezelf moet presenteren in een 'pitch' van 3 minuten, is Henriëtte de persoon die je kunt en moet bellen! De manier waarop Henriëtte mij heeft geholpen bij het voorbereiden van mijn presentatie was top: persoonlijk, vanuit verbinding, met humor, scherpe feedback en oog voor detail. Dankzij haar heb ik niet alleen de inhoud van mijn verhaal verbeterd, maar ook de manier waarop ik mijn presentatie heb gegeven:  effectief, persoonlijk en ontspannen. Dank je wel Henriëtte!  

Hanneke van Winkelen - Geleijns Teammanager, coach en trainer Persoonlijke Vaardigheden.


Wat een goed idee was het om mij best impulsief voor deze training op te geven. Of je nou voor groepen wilt spreken of 1 op 1, je presentatie of hoe je overkomt kan HET verschil maken. Henriette geeft je op een hele prettige manier dat inzicht.

Aly de Jongh, Senior Relationship Manager at Triodos Bank


Bedankt!! je hebt me geholpen om mezelf en mijn missie (dat ACT helpend is voor jongeren die willen leren hun eigen weg te volgen) meer te durven tonen... dit was het begin van hoop ik nog heel veel presentaties in groot/klein verband!

Mijn tip voor andere sprekers: laat je helpen, je leert altijd meer dan dat je in je eentje zit te ploeteren en het voelt lichter met de goede hulp van Henriette!

Denise Matthijssen, Systeemtherapie, Training, Supervisie & Coaching


Henriette is de presentatiecoach van PechaKucha Night Veenendaal. En als organizer van deze nights werk ik al een aantal jaar prettig met haar samen. Haar kenmerken; helder, concreet en effectief. Dat geldt ook voor de coaching aan de sprekers tijdens de oefenavonden voorafgaand aan de Pecha Kucha Night. Voor veel sprekers best spannend om voor het eerst op een podium te staan. Henriette is desondanks in staat met suggesties en aanwijzingen de sprekers boven zich zelf uit te laten stijgen. Het resultaat is te zien en te horen op de facebook pagina van PechaKucha Night Veenendaal.

Wim Oolbekkink official organizer PechaKucha Night Veenendaal


Wat me verrast heeft is hoe ontzettend vast je in je eigen verhaal kunt zitten - en hoe waardevol het is als iemand daar eens met een nuchtere blik naar kijkt. Wat ik geleerd heb is je publiek aan de hand nemen door je verhaal. Hoe je dat duidelijk doet door het vaststellen van de kernboodschap. Maar dat je door dat nadenken over die kernboodschap - je zelf ineens doorhebt dat je er veel te veel omheen draait. Veel duidelijker kunt zijn. Je verhaal persoonlijker kunt maken. Jet is mens en spiegel in één! ;-)

Neil van Es, Owner PartsOnDemand Industrial 3D-Printing. 

Winnaar Jong Management VNO-NCW Ondernemer van het jaar 2018


Wat presentatiecoaching mij heeft opgeleverd is beter gebruik van mijn stem, ik spreek luider, heb meer rust in gesprekken en ben me meer bewust van mijn presentatie.

Dienja Deckers, Personeelsfunctionaris bij Fruitmasters. 


Met jouw deskundigheid, professionaliteit en enthousiasme heb jij de diverse sprekers van het door ons georganiseerde 'stadsdebat' vooraf veel 'tools' meegegeven om hun interessante speeches daadwerkelijk over het spreekwoordelijke 'voetlicht' te krijgen. Resultaat: trotse sprekers en een zeer enthousiaste zaal/publiek. Gaan we nog eens herhalen! Bedankt voor de fijne, open en ontspannen samenwerking.   

Johan Huibers , Directeur Architectenbureau Huibers & Jarring Veenendaal BV


Henriette leerde me om een verhaal uit mijn hart te vertellen. Niet zoals de praatjes, die ik al vele malen voor soms grote groepen mensen gaf. Maar een persoonlijk verhaal, aansprekend, begrijpelijk, met impact op de luisteraar. Door haar opbouwende begeleiding vond ik mijn eigen TEDx verhaal en daarmee een aandachtig oor bij mijn publiek. Ik weet zeker dat mijn presentaties voor altijd ten goede zijn veranderd. 

Gerwin HopSustainability Entrepreneur Overmorgen | speaker TEDx Apeldoorn 


Wat presentatiecoaching me opgeleverd heeft is het vertrouwen dat je het kunt. En dat je niet hoeft te twijfelen aan je kunnen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen met het spreken in het openbaar. De eyeopener was dat het sowieso niet lukt zonder een gedegen voorbereiding en dat oefenen en oefenen een must is. Ik vond de coaching heel erg prettig en heel erg leerzaam en ik ben heel erg blij dat ik dit samen heb mogen doen met Henriette. Henriette bedankt voor de wijze lessen. 

Rien van Eldijk Directeur Eldo en Kimano en Raadslid Gemeente Tiel


Ik heb zoveel ontdekt in die ochtend dat ik bij je was. Nadat alles een beetje geland was, voelde ik me zo goed. Alsof ik toen pas wist waar ik voor stond. Het heeft me een stukje zekerder gemaakt. Door de gemaakte pitch te oefenen hoop ik dat ik niet alleen uitstraal dat ik er zelfverzekerd bij sta, maar dat ik dat ook mag gaan voelen. 

Lisette Verleun


Los van de tools die Henriëtte mij heeft gegeven heeft haar persoonlijke en betrokken benadering ertoe geleid dat ik een beter beeld van mijzelf heb gekregen. Door juist dicht bij mezelf te blijven en me niet anders voor te doen dan dat ik in werkelijkheid ben voel ik me zekerder in gesprekken, vertoon ik minder uitstelgedrag en kies ik vaker en sneller voor de confrontatie. Als ik er voor mij weer een concrete vraag ligt (en die zal er zeker weer op korte termijn komen) zal ik zeker weer bij haar aankloppen, mede doordat Henriëtte zo toegankelijk is. 

Susanne Keern, Projectmanager


Key-Factor is de office assistent, secretaresse, klantenservice en telefoniste van inmiddels meer dan 60 klanten. Daar gebruiken logischerwijs erg veel onze stem voor. En hoe gebruik je die stem nou optimaal? Hoe zorg je ervoor dat je overtuigend klinkt, dat je na telefoontje nummer 50 nog steeds gastvrij klinkt en: hoe houdt je je stem in goede conditie? Dat is precies wat Henriette Sloot ons tijdens haar workshop heeft bijgebracht! Wij vonden haar fantastisch: kundig, empathisch en vooral lekker praktisch. Alle kennis direct toepasbaar op onze praktijk! Wij bevelen Henriëtte dan ook van harte aan! 

Josette Poels  Key-FactorSpreken in het openbaar vraagt bij mij iedere keer een overwinning. Om deze drempel te overwinnen was een gedegen voorbereiding met uitgetikte teksten en uren studie voor mij de oplossing. Henriette heeft mij laten zien dat deze wijze van voorbereiden mij brengt tot een statisch verhaal. Zij liet mij inzien en ervaren dat het veel natuurlijker is om je eigen verhaal te vertellen. Ook al zit er een hapering in, mensen raken geboeid omdat je het met gevoel vertelt en bij jezelf blijft. Een week na onze sessie mocht ik een korte presentatie geven. Het was spannend om mijn “houvast” van voorbereiding los te laten. Maar het voelde goed! Mijn

drempel is voor de volgende keren een stuk lager.

Ina Willekes, Eigenaar Autobedrijf Willekes


Henriette heeft mij begeleid als presentatiecoach en daar ben ik reuze blij mee! Blakend van zelfvertrouwen stond ik daar vanmiddag. Wát een rust en een overzicht. Super bedankt voor dit advies op maat. Jij moet ontdekt worden, daar schiet elke presentator wat mee op. 

Adri Voorwinden, Landschapsontwerper