ERVARINGEN

" Hele fijne training en uitleg over wat angst voor presenteren met je doet maar vooral hoe je daar mee om kan gaan. Geweldig".

Nicoline Hermans, Sr. Associate at Avery Dennison over corporate training over Spreekangst/Zichtbaarheid. 

Henriette helped me open the door into the positive aspects of my personality and public speaking abilities. She gave me a very useful "toolbox" for dealing with stressful situations and for expressing myself in a confident and convincing way. I feel very proud of my newly discovered abilities, and I'm very grateful for her help!

Yan Wang, Application Scientist

Henriette heeft mij heel erg geholpen met op een prettige manier inzien waar ik mezelf in de weg zat en hoe ik hier mee om kon gaan. Ze hielp me met mijn perfectionisme loslaten en het leuker maken voor mezelf. En daarmee ook voor anderen. Als je het jezelf ook lastig maakt bij presentaties of andere momenten waarop je (groeps)druk ervaart: echt een aanrader!

Robin Pasman, Clinical Informatician Trainee, Radboud UMC en entrepeneur bij Pamiro

‘Je hoeft het niet allemaal te weten’, dat zinnetje van Henriëtte komt zo nu en dan voorbij in mijn gedachten. Dit voorjaar heb ik een aantal sessies gevolgd bij Henriëtte en dat heeft me geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen handelen en denken. In mijn werk mag ik vertrouwen op mijn ervaring en ik hoef echt niet alles te weten. Best nog lastig in de praktijk. Henriette reikte me tools aan die ik kan gebruiken bij de voorbereiding van mijn presentatie, om meer ‘mijn’ verhaal, ’uit mijn hart’ te vertellen en om dat op een ontspannen, rustige wijze te doen. Ik heb de begeleiding van Henriëtte als prettig, warm en professioneel ervaren. En bovenal heeft het me geholpen! Trots en dankbaar!

Karin Woltering.  Programmamanager, Adviseur, Projectleider 

Ik vond de samenwerking met Henriëtte écht een cadeautje! Zowel professioneel als persoonlijk. Handige tips, verhelderende inzichten en altijd opbouwende feedback op de wijze van presenteren. Henriëtte heeft er voor gezorgd dat ik milder kijk naar mijn eigen wijze van presenteren en de rol die een andere voorbereiding daarin kan spelen. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Marjanke Töller. Programmadirecteur UWV

Samenwerken met Henriette? Doen! Doordat ze een veilige, prettige omgeving creëert, voelde ik me op meteen op mijn gemak bij haar. Ook toen we nog geen contact hadden, maar elkaar al wel kenden, kreeg ik zo af en toe een reminder van haar. Of een kaartje met de tekst "you have a voice, speak up", of een belangstellende mail of een whatsapp bericht. Gewoon maar even om te horen, hoe het met me ging.

Want dat typeert Henriette. Ze is warm en bemoedigend. De tips die ze me meegaf; kledingkeuze; mindmap maken; woorden onderstrepen in de tekst; gebruik van mijn handen. Allemaal zo waardevol. Juist de kleine toevoegingen en handreikingen, gegeven vanuit haar hart en vertrouwen in mij, maakt een samenwerking met Henriette zo prettig. Dank je wel.

Lilian Oostveen. Ceremonie- en uitvaartspreker


Het was verademend (letterlijk en figuurlijk) om met Henriette te kunnen werken aan mijn manier van presenteren en communiceren. Tijdens de sessies heb ik inzichten gekregen om een presentatie en gesprek goed voor te bereiden en te kunnen uitvoeren. Door mijzelf terug te zien en te horen kreeg ik inzicht hoe mijn boodschap overkomt bij de ontvanger. Al met al erg leerzaam op een prettige en ontspannen manier in een fijne ambiance.

Remko Drost. Teamleider Projectmanagement en ondersteuning, Waterschap Rivierenland


Henriëtte heeft mij het laatste stukje zelfvertrouwen gegeven dat ik een goede presentatie kan geven waarbij ik mijn gevoel laat zien, verbinding heb met het publiek en me ontspannen en goed voel. Een goede voorbereiding hierbij is meer dan het halve werk: bepalen van je kernboodschap, uitschrijven wat je wil vertellen, het inspreken van je teksten en het terugluisteren zorgt voor een beter resultaat. Je hebt me met je ruime ervaring, goede kritische en opbouwende feedback, humor en op een prachtige locatie beter gemaakt. Dankjewel! 

Gerjo Schepers. Sociaal Ondernemer bij Libra Vitae


 Henriette heeft me op een plezierige wijze bewust gemaakt van een aantal belangrijke verbetermogelijkheden voor mijn presentaties en colleges. De oefeningen werken goed.

Video-opnames hebben daarbij erg geholpen. Dat merk ik nu in mijn dagelijkse werk.

Omdat het natuurlijk altijd beter kan heb ik me al voorgenomen over ca. 4 maanden voor een herhaal sessie te gaan. Een goede investering. Pim Volkert. Coördinator Klinische Data Architectuur


'Heb vertrouwen Kirsten, je kunt het'. Woorden die Henriette vaak tegen mij zei in haar begeleiding naar de TEDtalk die ik op 22 maart gaf tijdens TedxApeldoorn. De juiste woorden, want het vertrouwen in mijzelf, mijn verhaal, mijn boodschap (want wie ben ik nou eigenlijk om dat te willen delen) had ik hard nodig, om vol zelfvertrouwen op het podium te kunnen staan.

Een van de belangrijkste inzichten die ik dankzij Henriette heb opgedaan, is dat een kernboodschap noodzakelijk is. De kapstok van de structuur en opbouw van mijn talk. Dit maakt het schrijven van speeches vele malen makkelijker en krachtiger. Mijn drive dit verhaal te vertellen is heel persoonlijk. Maar om het dan ook nog eens heel persoonlijk aan een publiek van 150 man te vertellen is nog een hele kunst. Henriette heeft me begeleid bij het voelen tijdens het spreken. Hierdoor voelde het spreken natuurlijker, werden zenuwen beheersbaar en was ik in staat mijn boodschap krachtiger over te brengen. Het wordt voor mij makkelijker om lezingen en speeches voor te bereiden en uit te voeren. Door de inzichten die ik heb opgedaan en het vertrouwen wat ik in mijzelf heb gekregen. Dankjewel Henriette voor de mooie reis die we samen afgelegd hebben! 

Kirsten Regtop, kirstenregtop.com Speaker TEDx Apeldoorn


Ik werd door Henriette begeleid tijdens Tedx. Ze is inspirerend en kritisch. Haar kritische noten hadden veel toegevoegde waarde. Ik ben er beter door gaan spreken. Ik ben nu nog beter in staat om de boodschap aan te passen op het publiek. Ik kan Henriette van harte aanbevelen.

Arjan Burger. Big Data Evangelist | Keynote Speaker | Academy in Big Data, IT en internetSpreken vanuit jezelf, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je voor een groep presenteert. Samen met Henriëtte ging ik hier mee aan de slag. Werken aan je houding, je stemgebruik, wat een verschil maakt dat! Dat niet alleen, je verhaal moet jouw verhaal zijn.

Zeer leerzaam waren de sessies met Henriëtte, die een waardevolle bijdrage hebben geleverd in mijn ontwikkeling om beter te presenteren.

Iris Baarveld. Teamleider Bedrijfsbureau at Waterschap Rivierenland


Ik heb in een uitermate prettige samenwerking met je gewerkt aan de voorbereiding van een belangrijke presentatie. Je doet dit op een heel prettige wijze, waarin dingen soms best pittig waren. Toch heb je me in een paar sessies vele oude gewoontes 'afgeleerd'.

Niet alleen de voorbereidingen kunnen nu effectiever, ook de afhankelijkheid van slides en met name lange teksten is nu tot een minimum gereduceerd. Hierdoor was ik ondanks de tijdsdruk in staat een betere presentatie te geven dan ooit en kon met een enorm stuk minder twijfel mijn verhaal vertellen. De grootste eye-opener was dat het, voor iemand die al ruime presentatie-ervaring heeft, helemaal niet verkeerd is om eens gewoon helemaal terug te gaan naar de basis en veel meer vanuit het kerndoel van wat een presentatie nou echt is te denken en te werken. De manier waarop jij dit helder maakt, gaf mij de gelegenheid om me 100% daarop te focussen en al het andere in mijn hoofd even compleet los te laten.

Marcel Visscher. IT Consultant at TGS/Promez (Brand Quadergy Group)


Eerder dit jaar heb ik een aantal intensieve trainingsessies met Henriette gedaan. In korte tijd heeft ze me met haar zo kenmerkende no-nonsense werkwijze precies op de goede plek weten te zetten en mij gewezen op juist die punten die heel bruikbaar en vooral van belang zijn bij het geven van een presentatie of het voeren van een debat. Het was de investering in zowel tijd als geld, dubbel en dwars waard. 

Katrien Varenhorst. Bestuurder en Zelfstandig Ondernemer.


Wanneer je op korte termijn jezelf moet presenteren in een 'pitch' van 3 minuten, is Henriëtte de persoon die je kunt en moet bellen! De manier waarop Henriëtte mij heeft geholpen bij het voorbereiden van mijn presentatie was top: persoonlijk, vanuit verbinding, met humor, scherpe feedback en oog voor detail. Dankzij haar heb ik niet alleen de inhoud van mijn verhaal verbeterd, maar ook de manier waarop ik mijn presentatie heb gegeven:  effectief, persoonlijk en ontspannen. Dank je wel Henriëtte!  

Hanneke van Winkelen-  Geleijns.  Teammanager, coach en trainer Persoonlijke Vaardigheden.


Wat een goed idee was het om mij best impulsief voor deze training op te geven. Of je nou voor groepen wilt spreken of 1 op 1, je presentatie of hoe je overkomt kan HET verschil maken. Henriette geeft je op een hele prettige manier dat inzicht.

Aly Gruppen. Senior Relationshipmanager at Triodos Bank


Bedankt!! je hebt me geholpen om mezelf en mijn missie (dat ACT helpend is voor jongeren die willen leren hun eigen weg te volgen) meer te durven tonen... dit was het begin van hoop ik nog heel veel presentaties in groot/klein verband!

Mijn tip voor andere sprekers: laat je helpen, je leert altijd meer dan dat je in je eentje zit te ploeteren en het voelt lichter met de goede hulp van Henriette!

Denise Matthijssen. Systeemtherapie, Training, Supervisie & CoachingWat me verrast heeft is hoe ontzettend vast je in je eigen verhaal kunt zitten - en hoe waardevol het is als iemand daar eens met een nuchtere blik naar kijkt. Wat ik geleerd heb is je publiek aan de hand nemen door je verhaal. Hoe je dat duidelijk doet door het vaststellen van de kernboodschap. Maar dat je door dat nadenken over die kernboodschap - je zelf ineens doorhebt dat je er veel te veel omheen draait. Veel duidelijker kunt zijn. Je verhaal persoonlijker kunt maken. Jet is mens en spiegel in één! ;-)

Neil van Es. Owner PartsOnDemand Industrial 3D-Printing. 

Winnaar Jong Management VNO-NCW Ondernemer van het jaar 2018


Henriette leerde me om een verhaal uit mijn hart te vertellen. Niet zoals de praatjes, die ik al vele malen voor soms grote groepen mensen gaf. Maar een persoonlijk verhaal, aansprekend, begrijpelijk, met impact op de luisteraar. Door haar opbouwende begeleiding vond ik mijn eigen TEDx verhaal en daarmee een aandachtig oor bij mijn publiek. Ik weet zeker dat mijn presentaties voor altijd ten goede zijn veranderd. 

Gerwin Hop. Sustainability Entrepreneur | speaker TEDx Apeldoorn 


Los van de tools die Henriëtte mij heeft gegeven heeft haar persoonlijke en betrokken benadering ertoe geleid dat ik een beter beeld van mijzelf heb gekregen. Door juist dicht bij mezelf te blijven en me niet anders voor te doen dan dat ik in werkelijkheid ben voel ik me zekerder in gesprekken, vertoon ik minder uitstelgedrag en kies ik vaker en sneller voor de confrontatie. Als ik er voor mij weer een concrete vraag ligt (en die zal er zeker weer op korte termijn komen) zal ik zeker weer bij haar aankloppen, mede doordat Henriëtte zo toegankelijk is. 

Susanne Keern. Projectmanager